Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bahçe dekorasyonu yapılırken önemli olan, bahçeyi göz yorucu hale getirmeyip ufak tefek dekorasyon objeleri ile süslemektir. İyi bir bahçe tasarımı için bahçe dekorasyon objeleri kaçınılmazdır. Saksılar, vazolar ve bahçe heykelleri ve bibloları olmazsa olmazlar arasında yer alır. 

Biblolar ya da heykeller yalnızca evin içerisine ya da ofis ortamına konulmayacağı gibi bahçe ortamına da konulabilir. Büyük ve küçük bahçeler için üretilen, ortama adeta şıklık ve bahçe görünümünü bir anda değiştirerek asillik veren heykeller ve biblolar konulabilir. Bu biblolar sayesinde hem bahçeniz oldukça şık görünecek hem de farklı bir hava katmış olabileceksiniz.

 

Bahçe Dekorasyonu Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bahçe dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde oldukça şık tasarımlar ortaya çıkabilir.

  • Bahçenize Uygun Obje Seçimi Yapın: Bahçe dekorasyon aşaması gerçekleşirken bahçenize uygun ürünler seçin. Örneğin büyük bir bahçeye sahipseniz ürünlerinizi de büyük seçebilirsiniz. Büyük heykeller, büyük vazo ve saksılarla bahçenizin alanını çok fazla bozmadan objeler yerleştirebilirsiniz.

Fakat küçük ve daha minimal bir bahçeye sahipseniz alacağınız ürünler de bahçenize uygun olsun. Bahçe dekorasyon  için daha minimal aksesuarları tercih edin.

  • Renk Uyumu: Elbette her dekorasyonda olduğu gibi bahçe dekorasyonu yapılırken de renk uyumuna özen gösterin. Sadelik seviyorsanız beyaz rengi kullanabilirsiniz. Soft ya da canlı bir tema belirleyerek onun doğrultusunda ilerleyin.
  • Karışıklığa Yer Vermeyin: Aklınızda birden fazla bahçe dekorasyon fikirleri olabilir. Bu fikirleri ayrıştırarak bahçenize en uygun olanı seçin. Aksi halde birçok objeyi alıp bahçenize koymaya çalışırsanız her şey birbirine karışarak istediğiniz estetik görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.

 

Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Bahçe dekorasyonu arasında en gözde olan ürünler heykeller ve biblolardır. Özellikle bahçe heykelleri arasından cüce saksılar oldukça beğenilmektedir. Bulunduğu her ortama sevimli, sıcak bir izlenim katan bu cüce saksılar herkes tarafından beğenilmekte, bahçenize şık ve sevimli bir izlenim kazandırmaktadır. İster takım halinde isterseniz de tekli bir şekilde cüce saksılarını temin edebilirsiniz.

Bahçelerinizi modern ve şık saksılar ile süsleyerek de güzel bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Eğer ki çok şık bir saksı arıyorsanız ve bulamıyorsanız sade bir vazonuzu da saksı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin beyaz ya da siyah atlı geniş ve derin vazoları saksı olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede hem evinizdeki ürünleri değerlendirmiş olursunuz.

 

Bahçe Dekorasyon Objeleri

Bahçenizi dekore ederken dilerseniz hayvan heykellerinden de faydalanabilirsiniz. Örneğin bayan ördek heykeli, erkek ördek heykeli, golden köpek heykeli ya da modern bulldog köpek heykellerine bahçenizde yer verebilirsiniz. Bu hayvan heykelleri sayesinde bahçenize yabancı hayvanların girmesini de engelleyebilirsiniz. Aynı şekilde geceleri de insanlar köpek heykellerini gördüğünde heykel mi yoksa gerçek mi ayırt edemeyeceklerinden sizin için düşük çaplı bir koruma sağlayabilir.

Bahçe dekorasyon biblo ürünleri ile bahçenizi süslemek isterseniz gold kurbağa ikili seti de düşünebilirsiniz. Kurbağaların görüntüsüyle oldukça sevimli olacak bu tasarım bahçe dekorasyonunuz için önemli bir obje olabilir.

 

Bahçe Dekorasyon

Bahçe dekorasyonu yapılırken her ne kadar heykellerin, bibloların önemi büyük de olsa elbette oturma takımının da önemi büyüktür. Bu yüzden sandalyelerinizi ya da koltuklarınızı heykellerinize, biblolarınıza uygun seçmeniz oldukça önem arz eder. Tüm bahçe dekorasyonunun ahenk içerisinde olması için renk uyumu oldukça önemlidir. Bu yüzden dekorasyonunuzu yaparken her ürünü ayrı ayrı değil, bütün olarak bir araya geldiğinde nasıl olacağını zihninizde canlandırarak yapabilirsiniz. Böylelikle çok daha hoş bir dekorasyon olacaktır.

Etiketler: bahcedekorasyon
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı