Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? - Ellasanat

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? - Ellasanat

Yaşanılan evin dekore edilmesi oldukça zevkli bir aktivitedir. Fakat bu dekorasyonu yaparken dikkatli ve özenli davranmak gerekir. Dekore edilecek oturma odasının boyutu, bu konuda oldukça önemlidir. 

Eğer dekore edilecek oturma odası küçükse, odanın ferah görünmesine yardımcı olacak eşya seçimi yapmak doğru olur. Eğer büyük bir oturma odası dekore edilecekse, odada çok fazla boş alan kalmaması gerekir. 

Ayrıca oturma odası dekorasyonu yapılırken çeşitli biblolar, tablolar, minik büstlerle süslemek odaya ayrı bir şıklık katar. Biblolarda, özellikle yılbaşı gecesine uygun kırmızı renkte pek çok farkı modeli bulunur. Minik büstlerde oturma odasında bulunan televizyon ünitesi üzerine koyularak süsleme yapılabilir. 

 

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma odaları genellikle daha spor ve cool bir görünüme sahip olan eşyalarla dekore edilir. Bu eşyaları ise oturma odası dekorasyon aksesuarları ile süslemek doğru olur. Genelde oturma odasında bulunan kitaplık ya da çiçeklik aralarına aksesuar koymak çok hoş bir görüntü oluşturur. 

Kitaplıkta bulunan küçük ve açıkgözlere, oturma odası dekorasyon bibloları koyulabilir. Bu biblolar noel baba konseptli olabilir. Kırmızı beyaz renkte çok şirin görüntüleri vardır. Ayrıca oturma odasının renklerine uygun kahverengi, mavi, beyaz gibi renklerle de biblo alımı yapılabilir. At şekilli, el şekli, kitap okuyan insan figürü gibi pek çok farklı çeşit bulunur. 

 

Oturma Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Oturma odası dekorasyonu fikirleri için öncelikle zevkinize uygun önerileri dikkate almanız gerekir.  Güzel bir oturma odası takımı, uygun perde ve halılar önemlidir. Fakat asıl önemli olan odada kullanılan aksesuar ve biblolardır. Çünkü aksesuarlar odaya farklı bir hava verir. Odanın tarzında belirleyici olur. Biblolar, bulundukları ortamın maneviyatını yükseltir. Ayrıca maddi olarak da ortamı daha lüks gösterir. Odanın, görüntüsü değer olarak yükselir. 

Zamana göre biblolarda farklı seçimler yapılabilir. Sürekli kullanım için biblo alırken, renk seçimi siyah, beyaz gibi renkler olabilir. Fakat özel günler için biblo alımı olacaksa konsept tarzlarda tercih yapılır. Konsept biblolar, özel günlerden sonra anı olarak da saklanabilir.  Ayrıca seçilen aksesuarların eşyaların rengi ile de uyumlu olması gerekir. Böylelikle tamamlayıcı bir dekorasyon elde edilir. 

 

Oturma Odası Dekorasyon Aksesuarları

Oturma odasında dekorasyon yaparken, renklerin birbiri ile ahengi çok önemlidir. Özellikle aksesuar seçiminde ki renklere özen gösterilir. Soft tonlarda bir oturma odası için mavi ya da lacivert tonlarda bir biblo alınabilir. Ayrıca kahve tonlarında tablolar alınabilir. Odanın havası başka bir hal alır. 

Kahve, lacivert gibi koyu tonlarda bir oturma odası dekorasyonu mevcut ise biblolar krem ya da beyaz tonlarda olabilir. Bu şekilde renkler birbirine güzel şekilde uyum sağlar.  Ayrıca siyah tonlarda oturma odası için kırmızı renklerde aksesuar seçimi yapılabilir. 

 

Oturma Odası Dekorasyon Bibloları

Bazı büst ve biblolar modelinden dolayı odaya olduğundan çok farklı bir hava verebilir.  Spor bir oturma odası için aksesuar seçerken, kuş, sevgili gibi büst tarzı biblolar seçilebilir. Bunun dışında kedi ve köpek simgesi gibi büstlerde seçilebilir. Spor havaya daha da güzel bir görünüm verir.  Klasik bir oturma odası dekorasyonda ise daha farklı aksesuar seçimi yapılır. 

Biblolarda, aslan, baykuş gibi hayvan figürlerinin olduğu biblolar seçilebilir. Ayrıca lafeyette, Hermes gibi heykel büstler seçmek de doğru bir tercih olur. Odanın klasik havasını daha da retro bir hale getirir. Ayrıca oturma odasının daha zengin bir görüntüye sahip olmasını sağlar.  Hem renkler hem de tüm bibloların modeli, dekorasyonda oldukça önemlidir. 

Etiketler: oturma odası dekorasyon
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı