Muhteşem 5 Mitolojik Biblo Önerisi - Ellasanat

Muhteşem 5 Mitolojik Biblo Önerisi - Ellasanat

Mitoloji, eski yıllardan günümüze kadar gelmiş özellikle Yunan ve Latin uygarlıkların sahip olduğu değerler bütününü kapsar. Üzerinden seneler geçmiş olsa da dünyada ve ülkemizde birçok mitoloji hayranına rastlamak mümkündür. Mitoloji hayranlarının birçok seveceği şeyler bulunmaktadır. Filmler, diziler çok fazla yayınlanmaktadır. Daha ileri seviyeye götürüp evlerine, ofisine taşımak isteyenler için mitolojik biblolar bulunur.

Bugün sizlere, özellikle mitoloji hayranlarına mitolojik biblo önerileri yapacağız. Bu sayede evinizi ve ofisinizin her köşesini mitolojik hale getirebileceksiniz.

 

Mitolojik Ne Demek?

Bir din veya halkın kültüründe tanrılar, kahramanlar, evren ve insanın yaratılışına dair söylenen ve anlatılan tüm sözlü ve yazılı efsaneleri kapsayan çalışmalar bütününe mitoloji denir. Mitoloji direkt olarak geçmişi kapsayan bir kültürdür ve bu kültürün bütününe mitoloji denir.  Mitoloji denilince akla genelde en popüler olan Yunan mitolojisi gelir.

 

Mitolojik Biblo Nedir?

Mitolojik biblo, eski Roma, Yunan, Latin, Mısır gibi birçok farklı bölgenin mitolojik kahramanlar dan esinlenerek yapılan heykellerdir. Bu heykeller, oldukça kaliteli malzemelerden el emeği ile yapılmaktadır. Mitolojik bibloların amacı evinizin, ofisinizin ya da dilediğiniz başka bir yeri tamamıyla bambaşka bir hale getirebilir.

 

Mitolojik Biblo Önerileri

Evinizin ve ofisinizin her köşesini mitolojik bir hale getirerek olduğundan çok daha farklı ve ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. 

Bilindiği üzere, Roma mitolojisinde ayın ve avcılığın bakire tanrıçası olan ve Yunan mitolojisinde Artemis'e denk olan Diana unutulmaz bir mitolojik kahramandır. Özel olarak üretilen Diana beyaz gold heykeli sayesinde evinize çok daha şık ve efsanevi bir hava katabilirsiniz. Boyutu ile çok fazla yer kaplamayan bu heykeli sadelikten hoşlanıyorsanız oldukça beğeneceksiniz.

 

İsis Şamdan Biblosu

Antik Mısır'ın en köklü Tanrıçası olan asil İsis, üretilen heykeller arasından tamamıyla sanatsal olan bir parçadır. Baştan aşağı günlerce süren bu tasarımın her detayı düşünülerek işlenmiştir. Beyaz ve gold renk kullanılan heykelin yüksekliği 31 cm, genişliği 24 cm olarak üretilmiştir. İsis Şamdan baştan aşağı asil bir şamdan olmasıyla birlikte bulunduğu her ortamı havasıyla değiştirmektedir.

 

Apollon Biblosu

Dillere destan olan Apollon, mitolojide müziğin, sanatların, Güneş'in, ateşin ve şiirin tanrısı, kehanet yapan, bilici bir tanrıdır. Bu destansı özellikleri ile dillere destan olan Apollon için üretilen biblo en az onun kadar naif ve güçlü ve şık üretilmiştir. Tema rengi beyaz ve gold olan bu Apollon Biblosu 32 cm yüksekliğe ve 22 cm genişliğe sahiptir.

 

Peçeli Meryem

Her bir detayını inceledikçe tüylerinizin ürpereceği bu heykele bakarken yaşanan tüm duyguları içinizde hissedeceksiniz. Peçeli görünümü özel olarak tasarlanan Peçeli Meryem Biblosu üretilen en özel heykellerden bir tanesidir. Yapım aşaması oldukça uzun süren, titizlikle tasarlanan bu heykeli antik mitoloji sevenlerin çok beğenecek.

 

David Mozaik Büstü

Her detayı ince işçilikle işlenen bu biblolar evinize, ofisinize özel bir hava katacak. Yıllar önceki olayların, dillere destan olmasıyla  David Moziak Büstü sayesinde bir müzedeymiş gibi hissedebileceksiniz. Bu sayede tüm bu ürünlere etrafınızda yer vermek isteyebilirsiniz.

 

Achilles Biblosu

Birden çok mitolojik kahramanı bulabileceğiniz heykeller arasında Afrodit, Olimpos Tanrısı Zeus da bulunmaktadır. Ayrıca Yunan mitolojisinin en önemli kahramanlarından biri olan Akhilleus, yani Achilles bir ölümlü olan Teselya kralı Peleus ile su tanrıçası olarak bilinen Thetis’in oğludur. Achilles biblosu baştan aşağı hırsı, gücü ve savaşçı ruhu temsil etmektedir. Tema rengi silver olan bu heykel adeta mitolojinin en önemli heykelleri arasında yer almaktadır. 

Etiketler: mitolojik biblo
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı